GEVAREN ROND DE VOGELHUT

kids

DE WULP

Bron: SoortenBank
© Astrid Kant

Onze grootste weidevogel. Je herkent de wulp goed aan de grote, kromme snavel. Deze snavel wijst naar beneden.

Het vrouwtje van de wulp is groter dan het mannetje. Ze heeft ook een grotere snavel.

Een deel van de wulpen overwintert in Nederland, aan de kust en op de Waddeneilanden. Een ander deel langs de kusten van Engeland en Frankrijk. In maart komen de wulpen weer in hun broedgebieden aan. Vanaf eind maart liggen de eerste nesten in het veld.

Het Staphorsterveld is één van de belangrijkste gebieden voor de wulp in Nederland.



Weet jij welke vogel een snavel heeft, die naar boven wijst?

Ga met de muis hier overheen voor het antwoord

De kluut
Zoek maar eens een foto van deze prachtige vogel op via internet.


wulp op het nest

© Rob en Zwaan Beijk

wulp op het nest

© Obe Brandsma

wulp met kuiken

© Rob en Zwaan Beijk

wulpenkuiken

© Peter van den Brandhof

video van de wulp

© natuurdigitaal - van de dvd 'onze weidevogels'